apteekkikuva apteekkikuva apteekkikuva apteekkikuva apteekkikuva

Palvelut

Annosjakelupalvelu

Annosjakelusta hyötyvät kaikenikäiset apteekin asiakkaat, joilla on käytössään useita lääkkeitä, vaikeuksia muistaa ottaa ne tai monimutkainen annostus. Monet eivät myöskään halua säilyttää kotonaan useita lääkepakkauksia tai käyttää aikaa lääkkeiden jakamiseen. Annosjakelun asiakkaana saat apteekistamme annosjakeluun soveltuvat lääkkeet 2 viikon erissä, kerta-annospusseihin pakattuna. Jokaiseen pussiin on merkitty nimi, syntymäaika, pussin lääkesisältö sekä annoksen ottoajankohta. Näin voit olla varma, että otat oikeat lääkkeet oikeaan aikaan. Tervetuloa apteekin annosjakeluasiakkaaksi!

Lääkkeiden yhteisvaikutusten tarkastaminen

Lääkkeillä voi olla haitallisia yhteisvaikutuksia. Ongelmien ehkäisemiseksi voimme tarkistaa monilääkityspotilaiden lääkkeiden yhteensopivuuden. Jos riskiyhdistelmä löytyy, otamme yhteyttä potilasta hoitavaan lääkäriin.

Lääkejätteet

Vanhentuneet tai muutoin käytöstä poistetut lääkkeet ovat ongelmajätettä ja ne tulisi hävittää asiallisesti. Kotitalouksien lääkejätteet voi tuoda veloituksetta apteekkiimme hävitettäväksi. Muista kuitenkin erottaa elohopeakuumemittarit ja jodipitoiset lääkkeet (mm. Jodix-tabletit ja Betadine tuotteet) muista lääkkeistä. Lääketabletit ja -kapselit voidaan tuoda apteekkiin hävitettäväksi esimerkiksi muovipussissa, lääkkeiden purkit ja pahvikotelot voidaan hävittää kotona eikä niitä tarvitse tuoda apteekkiin.

Käyttämättä jääneitä lääkkeitä ei lääketurvallisuussyistä voida palauttaa myyntiin, vaan ne toimitetaan apteekista ongelmajätelaitokselle.

Lääkevalmistus

Lääkkeenvalmistustaito on edelleen tärkeä osa apteekkityötä. Apteekissa valmistetaan esimerkiksi sellaisia lääkärin määräämiä lääkkeitä, joita ei löydy valmiina markkinoilta. Apteekissa tehtävää lääkevalmistusta koskevat samat korkeat vaatimukset kuin lääketeollisuuttakin.

Itsehoito

Itsehoitolääkkeet soveltuvat lievien tai tilapäisten vaivojen hoitoon. Jos oireet eivät itsehoidon avulla helpota, kannattaa hakeutua lääkäriin.

Myös näillä ilman reseptiä saatavilla itsehoitolääkkeillä voi olla haitallisia yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa. Tietty lääke ei esimerkiksi sovellu jollekin erityisryhmälle tai lääkken käyttöön liittyy haittavaikutuksia.

Farmaseuteiltamme saat tietoa eri lääkkeistä kun valitset sinulle sopivaa tuotetta. Saat myös neuvoja lääkkeen oikeasta ja turvallisesta käytöstä. Ennen lääkehoidon aloittamista keskustele farmaseutin kanssa ainakin seuraavista asioista:

  • Kuinka kauan lääkettä tulee käyttää?
  • Pitääkö lääke ottaa aina samaan aikaa päivästä?
  • Miten lääke vaikuttaa?
  • Miten huomaa tai tuntee, jos lääkeannostus ei ole tasapainossa?
  • Mitä tehdä, jos unohtaa ottaa lääkkeen?
  • Millaisia haittavaikutuksia lääkkeellä voi olla ja miten niihin pitää suhtautua?
  • Voiko lääkkeillä olla yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa?

Uutiset

string(64) "Smarty error: unable to read resource: "globalcontent:uutisfeed"" string(64) "Smarty error: unable to read resource: "globalcontent:uutisfeed""
WDSKotisivut
Kaikki yhteystiedot