Hyvät neuvot ja laadukkaat tuotteet terveytesi ylläpitämiseksi

Reseptilääkkeet

Toimitamme reseptilääkkeesi nopeasti ja joustavasti reseptiosastoltamme, joka on sijoitettu erilleen muusta myymälätilasta. Asiakaspalvelupisteidemme suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota intimiteettisuojaan. Reseptilääkevalikoimamme on kattava, koska apteekkimme palvelee laajaa asiakaskuntaa ja meillä on pitkät aukioloajat. Lääkerobotti eli varastoautomaatti nopeuttaa palvelua ja rauhoittaa palvelutilannetta, jossa on miellyttävä käydä keskustelua lääkityksestä.

Itsehoitolääkkeet

Farmaseuteiltamme saat neuvontaa itsehoitolääkkeen valinnassa, sekä ohjeet lääkkeen oikeasta ja turvallisesta käytöstä. Farmaseutti myös neuvoo olemaan yhteydessä lääkäriin, mikäli arvioi, ettei vaiva ole hoidettavissa itsehoidolla.

Itsehoitolääkkeet soveltuvat lievien tai tilapäisten vaivojen hoitoon. Jos oireet eivät itsehoidon avulla helpota, kannattaa hakeutua lääkäriin.

Muut terveydenhoitotuotteet

Monipuoliseen terveydenhoitotuotteiden valikoimaan pyrimme aina löytämään myös kiinnostavimmat uutuudet. Seuraa myös kuukausittain vaihtuvia tarjouksiamme!

Lääkkeiden yhteisvaikutusten tarkastaminen

Lääkkeillä voi olla haitallisia yhteisvaikutuksia. Ongelmien ehkäisemiseksi tarkistamme reseptintoimituksessa automaattisesti, ettei toimitettavalla lääkkeellä ole yhteisvaikutuksia asiakkaalle aiemmin toimitettujen lääkkeiden kanssa. Jos riskiyhdistelmä löytyy, otamme yhteyttä hoitavaan lääkäriin.

Annosjakelupalvelu

Tarjoamme lääkkeiden koneellista annosjakelu-palvelua. Lääkkeiden annosjakelussa asiakas saa säännöllisesti käyttämänsä lääkkeet koneellisesti jaettuina kerta-annospusseihin. Lääkkeet toimitetaan kahden viikon jaksoissa, ja siihen kuuluvat annospussien lisäksi ajantasainen lääkityslista, kokonaislääkityksen tarkistaminen sekä annosjakelureseptien uusiminen.

Lääkkeiden annosjakelupalvelu edistää lääkehoidon onnistumista, lisää lääkitysturvallisuutta sekä vähentää lääkehävikkiä. Palvelu on maksullinen. Kysy palvelusta lisää apteekistamme!

eReseptien uusimispyynnöt

Halutessasi välitämme sähköisten reseptien uusimispyynnöt perusterveydenhuollon yksikköösi. Uusimispyynnön käsittely kestää enintään 8 vuorokautta. Palvelun hinta on 2 €/resepti.

Maksuttomasti uusimispyynnön voi hoitaa itse Omakanta-palvelun kautta tai olemalla yhteydessä hoitoyksikköön.

TAX FREE-myynti

EU:n ja Norjan ulkopuolelta tuleville asiakkaille tarjoamme tax free -myyntiä. Tax free -myynti koskee vähintään 40 euron ostoksia. Vaihtoehtoina ovat Global Blue Finland oy:n palvelu sekä ALV-palautus suoraan apteekista seuraavalla asiointikerralla.

Schengen-todistus

Jos olet matkustamassa Schengen maihin ja käytät PKV-lääkevalmisteita tai psykotrooppisia tai huumausaineiksi luokiteltavia lääkeaineita sisältäviä lääkkeitä, tarvitset tullia varten Schengen-todistuksen. Todistus on voimassa 30 vuorokautta matkan alkamispäivästä. Kirjoitamme todistuksen Kajaanin Ykkösapteekista ja Lohtajan sivuapteekista ostetuista lääkkeistä.

Schengen-todistuksen hinta on 10 euroa. Mikäli asiakkaalle laaditaan samalla asioinnilla useita Schengen-todistuksia, seuraavien todistusten hinta on 5 euroa kappaleelta, kuitenkin enintään 20 euroa (3 todistusta tai enemmän). Lisätietoa Schengen-todistuksesta saat Fimean sivuilta.

Lääkevalmistus

Kauttamme saat kaikki lääkärin määräämät ns. tilauksesta valmistettavat ex-tempore –valmisteet (mm. voideseokset, liuokset, annosjauheet). Tilaamme nämä lääkkeet sopimusvalmistuksena Yliopiston apteekista, jolloin niiden toimitusaika on yleensä enintään 3-4 arkipäivää. Tilaamisesta ei aiheudu asiakkaille ylimääräisiä kustannuksia.

Lääkejätteiden hävittäminen

Apteekissamme on lääkejätteiden palautuspiste, johon hävitettävät lääkkeet on helppo maksuttomasti palauttaa. Pyydämme kiinnittämään huomiota ohjeisiin, joita palauttamisesta on annettu.

Lääkejätteet tulisi lajitella siten, että tabletteja ja kapseleita sisältävät lääkepakkaukset tyhjennetään esimerkiksi läpinäkyvään muovipussiin.

Pakkaa erikseen jodipitoiset lääkkeet (mm. Jodix® ja Betadine®). Pakkaa neulat ja ruiskut esimerkiksi kovaan muoviastiaan. Voiteet ja liuokset palautetaan alkuperäisissä pakkauksissaan.

ykkosapteekki logo